Volledig scherm
Gelukkige mensen dansen na de bevrijding van Nijmegen in de Hertogstraat. © 024geschiedenis.nl

24 uur historisch geluk in Nijmegen

VideoNIJMEGEN - Een gelukswandeling met als afsluiter een bord vol negentiende-eeuws eten. Aankomend weekend is het mogelijk bij de 024 Nijmeegse Geschiedenis. 

Geluk

'Geluk' is dit jaar het thema van het jaarlijks terugkerende evenement. Op vrijdag tot en met zondag zijn bij de Stevenskerk, de Mariënburg en in en rondom het Valkhof allerlei activiteiten die de geschiedenis en de geluksmomenten van de stad belichten.

024 Geschiedenis Nijmegen

Nijmegen profileert zichzelf als 'oudste stad van Nijmegen' en in dat kader wordt jaarlijks het historische evenement georganiseerd. Deze editie verschilt wel van de voorgaande, zegt Monique Zoon van de projectorganisatie.

Pop-up museum

 ,,Voorgaande jaren hadden we een historische markt. We willen graag vernieuwen. Daarom is er dit jaar een pop-up museum waar 30 deelnemende verenigingen het thema geluk uitdragen. We hebben hen gevraagd: wat betekent geluk voor jullie vereniging? Dit laten ze zien door middel van verhalen en daarbij passende voorwerpen."

Wat is geluk?

,,Geluk en in mindere mate ongeluk staan dit weekend centraal. Zo neemt Denker des Vaderlands, René ten Bos, ons mee op een filosofische zoektocht naar geluk. In de Noordkapel van de Stevenskerk laten de historische verenigingen Numaga en Werkgroep Oorlogsdoden Nijmegen films zien waarin zij mensen vragen naar geluk en ongeluk."

Historische prak

Op zondag is er in het Valkhofkwartier een gelukswandeling en kunnen bezoekers gelukkig worden bij de historische smikkeltocht. ,,Met een stempelkaart kunt u genieten van hapjes die de historie van Nijmegen symboliseren", aldus de organisatie.

Bekijk HIER het het programma en verdere informatie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.